Veelgestelde vragen

Wil je weten hoe je meer stemmen krijgt of ben je benieuwd of je echt je moeder moet meenemen naar Pukkelpop als je wint? Lees snel de veelgestelde vragen hieronder. Toch geen antwoord op je vraag gevonden? Neem dan contact met ons op.

Wie mag deelnemen aan de wedstrijd?

Iedereen die ouder is dan 18. Of je nu nét 18 bent en nog onder de veilige vleugels van mama woont, 24 en net in je eerste eigen stek verblijft of 45 en je thuis nog met je moeder deelt.

Wat moet er precies in mijn filmpje staan?

Zeg, wij zijn je moeder niet hé. We gaan je niet vertellen wat je exact moet doen, maar het mag een leuke video zijn waarin je ons jouw Hotel Mama toont. Wij geven al 50 duocombitickets voor Pukkelpop weg, dan mag je er best zelf wat moeite voor doen. Toch nog inspiratie nodig? Bekijk hier wat voorbeeldfilmpjes!

Hoe lang moet mijn filmpje zijn?

Wees lief voor onze festivaljury (die elk filmpje afzonderlijk moet beoordelen) en hou het kort. Filmpjes van boven de 2 minuten worden sowieso afgekeurd.

Mag ik ook een filmpje met mijn papa maken?

Heeft je mama cameravrees, heb je 2 papa’s of vind je je papa (stiekem) leuker? Dan mag je gerust een filmpje met je papa insturen. Of met je oma of opa. Of doe het gewoon alleen, maar vertel iets over hen.

Wanneer wordt een filmpje afgekeurd?

Als je je manieren houdt zoals je mama het je geleerd heeft, wordt je filmpje normaal gezien goedgekeurd.
Naakt, geweld, politieke uitingen en onsympathieke statements worden niet geapprecieerd door onze festivaljury. Noch door je mama trouwens. Je video mag bovendien ook niet langer zijn dan 2 minuten, niet groter dan 250 MB en moet in een .mp4 of .mov-formaat zijn.

Wordt mijn filmpje ook voor andere doeleinden gebruikt?

Heb je de smaak van het vloggen helemaal te pakken? Vink dan bij het uploaden van je video aan dat we je video ook voor marketingdoeleinden mogen gebruiken. Wie weet word jij dan straks wel de nieuwe koning(in) van de Belgische influencerwereld! Geen BV-ambities? No worries, dan verschijnt je filmpje enkel op onze website.

Hoe krijg ik meer stemmen op mijn filmpje?

Chanteer je vrienden. Als ze niet op jouw filmpje stemmen, publiceer jij gewoon die dronken foto’s van afgelopen festivalzomer. Of vraag je mama om je filmpje te delen met haar vriendinnen van de boekenclub. Zo #uncool, maar hé, stemmen zijn stemmen. Toch?

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

Op 14 juni 2019 om 23u59 wordt de wedstrijd afgesloten. De 50 filmpjes met de meeste stemmen op dat moment, winnen een duocombiticket voor Pukkelpop. Onze ‘mama’s’ bellen de winnaars persoonlijk op, dus houd je smartphone dan goed in de gaten! Eindelijk een telefoontje van je ‘mama’ dat je met plezier zal beantwoorden. Vervolgens ontvangen de winnaars hun Pukkelpop-ticket per mail.

Als ik win, moet ik dan mijn mama meenemen?

Geen zorgen, we gaan je heus niet verplichten om de moshpit in te duiken met je moeder. Tenzij je wel zin hebt in een festivalbuddy die je pintjes uit je handen slaat en de ultieme anti-wingwoman is, natuurlijk. Als je een van de 50 duocombitickets voor Pukkelpop wint, kies je hélemaal zelf wie je happy plus one wordt. Enige vereiste is dat die minstens 18 jaar is!